gototopgototop

Όμιλος Χημείας

omilos chimias

School Lab

hd logo

eClass

eclass

LoginΑρχική σελίδα Υλικό Δραστηριότητες Σχολ. Έτος 2013-14 Διάφορα

Διάφορα

Webinar - Προστασία προσωπικών δεδομένων

Το σχολείο μας συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Διαδικτυακό σεμινάριο - συζήτηση (webinar) την Τρίτη 28/1/2014 μεταξύ 12.00 και 14.00, το οποίο διοργανώνουν Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ19 με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Τρίτη 28/01/2014), ο ενημερωτικός κόμβος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και εισηγήσεις με ομιλητές

 • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στα Κοινωνικά Δίκτυα Δρ. Γεώργιος Κορμάς, Ιατρός. Εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Μ.Ε.Υ.  
 • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στα Κοινωνικά Δίκτυα Δρ. Κώστας Λιμνιώτης, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ,
 • Σκέψου πριν δημοσιεύσεις! Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr  
Το webinar συντονίζουν οι Δρ. Σπύρος ΠαπαδάκηςΣχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας και Άρης ΛούβρηςΕπιμελητής ιστότοπου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Τεχνική στήριξη προσφέρουν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΕΥΕΜ. Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνουν σύντομες (10?) εισηγήσεις από τους ομιλητές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις με σχετική  συζήτηση.
 
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν άλλα 106 Γυμνάσια [36 από την ΠΔΕ-Δυτικής Ελλάδας και 70 από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και ένα (1) από το εξωτερικό (Χειμάρα, Αλβανίας] με 4.170 μαθητές από 140 τμήματα της Α?, Β?  & Γ? Γυμνασίου.

Διαδραστικός χαμηλού κόστους

Ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται εδώ κατασκευάσαμε ένα φορητό διαδραστικό πίνακα με κόστος 50? για να μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε αίθουσα.

Για τη δημιουργία ενός διαδραστικού πίνακα χρειαστήκαμε τα παρακάτω:

 • Χειριστήριο Nintendo Wii (Wiimote)
 • Συσκευή Bluetooth (είτε σε usb, είτε ενσωματωμένο στον υπολογιστή)
 • Στυλό υπερύθρων (Ir-Pen)
 • Λογισμικό διαχείρισης

wiimote1

Σχεδιάγραμμα δημιουργίας διαδραστικού πίνακα


Χρήσιμες συνδέσεις:

http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/tech/wiimote.php
http://www.smoothboard.net
http://intelligent-education.blogspot.com/2009/01/2.html
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank13_3_9_923.php
http://el.wikipedia.org/wiki/Διαδραστικός_πίνακας
http://johnnylee.net/projects/wii/
http://www.boonjin.com/smoothboard/
http://www2.e-yliko.gr/htmls/arctles/smartboard.pdf


Χειμερινό Ηλιοστάσιο


Συμμετοχή στην 'Ωρα του Κώδικα

code-hour-final allΤο σχολείο μας συμμετέχει από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 στην «Ώρα Κώδικα».
Η ώρα του κώδικα είναι μια μαζική εκστρατεία στην οποία ήδη συμμετέχουν περισσότερες από 150 χώρες από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013 με στόχο την εισαγωγή 10 εκατομμυρίων μαθητών στον Προγραμματισμό.

Η διοργάνωση γίνεται από το Code.org και με το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ», απευθύνεται σε κάθε πολίτη με σκοπό να αντιληφθεί ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και να αναπτύξει ικανότητες δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Η «Ώρα Κώδικα» είναι μια σειρά από καθοδηγούμενες δραστηριότητες τις οποίες θα μπορεί να υλοποιήσει κάθε μαθητής/τρια οποιασδήποτε τάξης. Έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο από τέτοιες ωριαίες δραστηριότητες  και είναι διαθέσιμες σε μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες ώστε να μπορέσουν να τις υλοποιήσουν στη συγκεκριμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της διδασκαλίας των μαθημάτων πληροφορικής.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα σχολεία της Ελλάδας ενώνονται με εκατομμύρια συναδέλφους και συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο, σε μια γιορτή ανακάλυψης και δημιουργίας, με σκοπό να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην καθοριστική σημασία που έχει ο Προγραμματισμός στην παιδεία του σύγχρονου ανθρώπου,  αποδεικνύοντας ότι  είναι εύκολο να μετατραπούν από καταναλωτές σε παραγωγούς υπηρεσιών.

Επιστολή προς γονείς

Δραστηριότητες για την Ώρα Κώδικα


Σέβομαι τη Διαφορετικότητα

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό "Σέβομαι τη Διαφορετικότητα", που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπό την αιγίδα του Υπουγείου Παιδείας. Πατήστε πάνω στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.

respect diversity

Η ομάδα μας λέγεται Scrabble Team και το βίντεο "Η δύναμη της αλλαγής".


ΥπερΔι@ύγεια

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης

pde

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής: Ενημερωτικά Σημειώματα Μισθοδοσίας

 • Αρχή
 • Ανακοινώσεις
 • Ενημέρωση
 • Υποδομές
 • Διακρίσεις
 • Δραστηριότητες
 • Εργασίες
 • Νομοθεσία
 • Online μαθήματα
 • Το blog μας