2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πυθαγόρα 22, 185 33 Πειραιά. Τηλ.: 210 4174561

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Την Τετάρτη 16 και την Δευτέρα 21 Μαΐου η Α' τάξη μαζί με την φιλόλογο του σχολείου μας κ. Παπαλεκάκου φύτευσε αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά στο χώρο των παλιών βρυσών θέλοντας να ομορφύνουν το διάλειμμα μας στο προαύλιο του σχολείου.Την εβδομάδα 16 έως 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η θεματική βδομάδα του Γυμνασίου μας, με μεγάλη επιτυχία και με θέματα : τον σχολικό εκφοβισμό, τις έμφυλες ταυτότητες, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη διατροφή και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στα πλαίσια αυτής, πέρα από συζητήσεις και εργασίες στις τάξεις, υπήρξαν :

1) Προγράμματα από το Τζάνειο Νοσοκομείο με θέματα α) Την σωστή διατροφή και β) το σχολείο ως κοινότητα.
2) Πρόγραμμα από το Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου για τα έμφυλα στερεότυπα.
3) Ενημέρωση από αξιωματικό της Τροχαίας Πειραιά σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
4) Προβολή ταινίας για την σωστή διατροφή.
5) Παράσταση από την θεατρική ομάδα του θεάτρου "Τόπος Αλλού" με τίτλο "Γιάννης Χ=xenos" με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν με πρόγραμμα τους καθώς και τις καθηγήτριες που είχαν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματός του.


ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Την Παρασκευή 23/3/2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, μαζί με ένα αφιέρωμα του φιλολόφου κ. Μπλόσκα, στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Επίσης την ίδια μέρα και ώρα το σχολείο μας συμμετείχε σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη, στο Ν. Φάληρο.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση των σχολείων του Πειραιά , στις 12:30, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής μας εορτής.

Μαθητική δραστηριότητα
Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν 100 € στο πρόγραμμα "Make A Wish" για άπορα παιδιά και μάζεψαν σημαντικό όγκο τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού".

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στη σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας τιμήθηκε η επέτειος των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973 και αναδείχθηκε το πάντα επίκαιρο μήνυμα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στη γιορτή της σημαίας παραδόθηκε το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες μαθητές για να τη φέρουν με τιμή και σεβασμό. Επίσης απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία για το σχολικό έτος 2016-17. Στη συνέχεια το σχολείο μας τίμησε το έπος του 1940 και το ΟΧΙ που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γής, μέσα από κείμενα, ποιήματα και δρώμενα που παρουσίασαν οι ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριές μας.