2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πυθαγόρα 22, 185 33 Πειραιά. Τηλ.: 210 4174561

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου


Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 25/10/2019 και ώρα 10:30 π.μ.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους διοργανωτές κ. Μπλόσκα και κ. Ντέμη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-1925η Μαρτίου


Την Παρασκευή 22/3/2019 το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική και θρησκευτική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με όμορφα κείμενα, ποιήματα και τραγούδια που παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριές μας, τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν στην επανάσταση του 1821 για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Μαθητική δραστηριότητα
Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν 100 € στο πρόγραμμα "Make A Wish" για άπορα παιδιά και μάζεψαν σημαντικό όγκο τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού".

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στη σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/11/2018, τιμήθηκε η επέτειος των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973 και αναδείχθηκε το πάντα επίκαιρο μήνυμα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".


ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή της σημαίας και η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα μνήμης για το μεγαλόπρεπο ΟΧΙ που είπαν όλοι οι Έλληνες στον Άξονα. 'Ενα ΟΧΙ που γεννήθηκε από γενναιοφροσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, ένα ΟΧΙ που ακούστηκε απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, ένα ΟΧΙ που ενέπνευσε την πραγματοποίηση του έπους του ελληνοϊταλικού πολέμου και μετέπειτα της εθνικής αντίστασης.Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η ημέρα σχολικού αθλητισμού, με αγώνες σκυταλοδρομίας και βόλευ .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18


Την Τετάρτη 16 και την Δευτέρα 21 Μαΐου η Α' τάξη μαζί με την φιλόλογο του σχολείου μας κ. Παπαλεκάκου φύτευσε αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά στο χώρο των παλιών βρυσών θέλοντας να ομορφύνουν το διάλειμμα μας στο προαύλιο του σχολείου.Την εβδομάδα 16 έως 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η θεματική βδομάδα του Γυμνασίου μας, με μεγάλη επιτυχία και με θέματα : τον σχολικό εκφοβισμό, τις έμφυλες ταυτότητες, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη διατροφή και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στα πλαίσια αυτής, πέρα από συζητήσεις και εργασίες στις τάξεις, υπήρξαν :

1) Προγράμματα από το Τζάνειο Νοσοκομείο με θέματα α) Την σωστή διατροφή και β) το σχολείο ως κοινότητα.
2) Πρόγραμμα από το Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου για τα έμφυλα στερεότυπα.
3) Ενημέρωση από αξιωματικό της Τροχαίας Πειραιά σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
4) Προβολή ταινίας για την σωστή διατροφή.
5) Παράσταση από την θεατρική ομάδα του θεάτρου "Τόπος Αλλού" με τίτλο "Γιάννης Χ=xenos" με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν με πρόγραμμα τους καθώς και τις καθηγήτριες που είχαν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματός του.


ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Την Παρασκευή 23/3/2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, μαζί με ένα αφιέρωμα του φιλολόφου κ. Μπλόσκα, στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Επίσης την ίδια μέρα και ώρα το σχολείο μας συμμετείχε σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη, στο Ν. Φάληρο.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση των σχολείων του Πειραιά , στις 12:30, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής μας εορτής.

Μαθητική δραστηριότητα
Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν 100 € στο πρόγραμμα "Make A Wish" για άπορα παιδιά και μάζεψαν σημαντικό όγκο τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού".

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στη σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας τιμήθηκε η επέτειος των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973 και αναδείχθηκε το πάντα επίκαιρο μήνυμα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στη γιορτή της σημαίας παραδόθηκε το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες μαθητές για να τη φέρουν με τιμή και σεβασμό. Επίσης απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία για το σχολικό έτος 2016-17. Στη συνέχεια το σχολείο μας τίμησε το έπος του 1940 και το ΟΧΙ που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γής, μέσα από κείμενα, ποιήματα και δρώμενα που παρουσίασαν οι ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριές μας.