2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πυθαγόρα 22, 185 33 Πειραιά. Τηλ.: 210 4174561

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Καταγραφή επισκέψεων τάξεων, τμημάτων ή ομάδων μαθητών


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18


Την Δευτέρα 14-5-2018 η A' Τάξη παρακολούθησε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το ταξίδι των λέξεων" που αναφερόταν στην Γλώσσα και την χρήση της Τεχνολογίας στη μελέτη της.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Του λαδιού και της Ελιάς : Δώρα υγείας και Χαράς" το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 11-5-2018 ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Λαδιού και Ελιάς. Εκεί είχαμε μια ωραία περιγραφή του θέματος του Μουσείου με αναλυτικές πληροφορίες από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Γασπαρινάτου και σχόλια από την διευθύντριά μας κ. Παπάζογλου. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για τον κ. Μπαγιώκο Ιωάννη , υπάλληλο του Μουσείου, που μας εξέπληξε με τη βαθιά του γνώση και την εξαιρετική του ξενάγηση. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον συγχαίρουμε για την ποιότητα της δουλειάς του.
Φεύγοντας από την Σπάρτη περάσαμε από τον καταπράσινο ανοιξιάτικο Μιστρά, όπου όλοι, μαθητές και καθηγητές, έμειναν έκθαμβοι από τις μυρωδιές της βρεγμένης από την βροχή πλούσιας βλάστησης, την ομορφιά του τοπίου και της θέας της σαν αετοφωλιάς Βυζαντινής καστροπολιτείας. Αφού θαυμάσαμε την εκκλησία και την περιοχή του παλατιού πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ικανοποίηση για την υπέροχη ημέρα.


Την Τρίτη 8/5/2018 η Γ' Τάξη παρακολούθησε το ιδιαίτερα χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του Ιδρύματος Μυλωνά στο Μαρούσι.


Το σχολείο μας πραγματοποίησε την 4-5-2018 ολοήμερη εκδρομή σε Ηραίο - λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου - Λουτράκι. Αφού έγινε μια σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Ακραίας και Λιμενίας Ήρας, το σχολείο έφαγε και διασκέδασε στην υπέροχη τοποθεσία της Λίμνης Βουλιαγμένης Περαχώρας Λουτρακίου και το απόγευμα έκανε βόλτα στην πόλη του Λουτρακίου πριν επιστρέψει στον Πειραιά.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Αρχαίο θέατρο Δωδώνης : ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο" η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε από 28-4-2018 έως 30-4-2018 τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Ιωάννινα - Αρχαίο θέατρο Δωδώνης.
Ως δρώμενο κατά την επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο, οι μαθητές του Γ1 τμήματος παρουσίασαν το Γ' στάσιμο της "Ελένης" του Ευριπίδη. Στα πλαίσια της εκδρομής έγινε επίσης επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη καθώς και περίπατος στο Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια. Μαθητές και καθηγητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις μνήμες και τις εικόνες που αποκόμισαν από την όμορφη αυτή εκδρομή.


Την Δευτέρα 23/4/2018 η A' Τάξη παρακολούθησε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πειράματα Φυσικής", το οποίο κίνησε το ζωηρό ενδιαφέρον μαθητών και συνοδών καθηγητών.

Την Δευτέρα 19/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Τάξης στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος - θεατρική παιδεία, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν και πρόβες του έργου " Η αυλή των θαυμάτων".

Την Τρίτη 6/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Tην Παρασκευή 23/2/2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διαδραστικού κινηματογράφου "Φωτόγραμμα" που αφορούσε τα εξής θέματα :

Α' Γυμνασίου : Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου"

Β' Γυμνασίου : "Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό"

Γ 'Γυμνασίου : "Ελλάδα : χώρα ποιητών και συγγραφέων"


Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα του Θόλου εικονική περιήγηση στους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά την όμορφη αυτή εμπειρία, ακολούθησε περίπατος στην μαρίνα του Φλοίσβου.

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε περίπατος του σχολείου μας στους χώρους του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος που συνδιάστηκε με αθλοπαιδιές.

Στις 6 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε αθλητική εκδρομή στο κέντρο του ΣΕΓΑΣ ( Πάρνηθα) με εξαιρετική επιτυχία.