2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πυθαγόρα 22, 185 33 Πειραιά. Τηλ.: 210 4174561

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Καταγραφή επισκέψεων τάξεων, τμημάτων ή ομάδων μαθητών


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

Την Παρασκευή 7-2-2020, οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου όπου παρακολούθησαν την προβολή "Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας". Η Γ΄τάξη ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.


Την Τετάρτη 18-12-2019, το σχολείο μας παρακολούθησε την ταινία "Καπερναούμ" στον δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ.Την Πέμπτη 28-11-2019, οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Η Γ΄τάξη επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο του Διονύσου.
Ακολούθησε περίπατος στο Θησείο.


Την Τετάρτη 16-10-2019, το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Λαύριο.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ορυκτολογίας και περιηγήθηκαν στην πόλη με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19Το σχολείο μας την Παρασκευή 17-5-2019 πραγματοποίησε ολοήμερη εκδρομή σε Ερέτρια - Χαλκίδα.
Σημειώνουμε την σπουδαιότητα του Χαλκιδικού αλφαβήτου, που μεταφέρθηκε στην Κύμη αποικία της στην Ιταλία και από εκεί στους Ετρούσκους αποτελώντας τον πρόγονο του λατινικού αλφαβήτου!!


Η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε από 18-4-2019 έως 20-4-2019 μια υπέροχη τριήμερη εκδρομή σε Λίμνη Πλαστήρα-Μουζάκι-Καρδίτσα-Περτούλι-Ελάτη-Μετέωρα-Τρίκαλα.


Στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας του Α' Διαγωνισμού Παρουσίασης Λογοτεχνικού Έργου που διοργάνωσαν τα "Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη" στις 9 Απριλίου 2019, απέσπασαν Έπαινο Διάκρισης οι μαθητές από τη Β' τάξη του σχολείου μας :
1) Κακολύρη Κων/να
2) Μανδαλοπούλου Χριστίνα
3) Πόλος Γεώργιος

Συγχαρητήρια!!Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε περίπατο στον χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος".


Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικό περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
Μετά ακολούθησε περίπατος στην μαρίνα του Φλοίσβου στο Π. Φάληρο
Στις 16 Ιανουαρίου 2019 η Β' και η Γ' Γυμνασίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Eroica" ( βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κ. Πολίτη) στο "θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-εφηβική σκηνή " στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης η Α' Γυμνασίου παρακολούθησε την ταινία " Άθικτοι" (γαλλικής παραγωγής), στον κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στο κέντρο του Πειραιά.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στο Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών, της Β' τάξης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο και της Α' τάξης στο μουσείο Τεχνολογίας.
Στυγμιότυπα από την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών όπου οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου θαύμασαν την ιστορία αλλά και τον καθημερινό βίο της Αρχαίας Ελλάδας.Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η Α' Γυμνασίου συμμετείχε στην εκπαιδευτική εκδήλωση του Ιδρύματος Λασκαρίδη "Τα παιδία παίζει με τις Φυσικές επιστήμες" .

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου του Διονύσου στις παρυφές της Ακρόπολης και των Α' και Β' τάξεων στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. Ακολούθησε περίπατος στην περιοχή του Θησείου.

Στις 17 Οκτωβρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελευσίνας. Ακολούθησε περίπατος στην παραλία Ελευσίνας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18


Την Δευτέρα 14-5-2018 η A' Τάξη παρακολούθησε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το ταξίδι των λέξεων" που αναφερόταν στην Γλώσσα και την χρήση της Τεχνολογίας στη μελέτη της.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Του λαδιού και της Ελιάς : Δώρα υγείας και Χαράς" το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 11-5-2018 ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Λαδιού και Ελιάς. Εκεί είχαμε μια ωραία περιγραφή του θέματος του Μουσείου με αναλυτικές πληροφορίες από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Γασπαρινάτου και σχόλια από την διευθύντριά μας κ. Παπάζογλου. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για τον κ. Μπαγιώκο Ιωάννη , υπάλληλο του Μουσείου, που μας εξέπληξε με τη βαθιά του γνώση και την εξαιρετική του ξενάγηση. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον συγχαίρουμε για την ποιότητα της δουλειάς του.
Φεύγοντας από την Σπάρτη περάσαμε από τον καταπράσινο ανοιξιάτικο Μιστρά, όπου όλοι, μαθητές και καθηγητές, έμειναν έκθαμβοι από τις μυρωδιές της βρεγμένης από την βροχή πλούσιας βλάστησης, την ομορφιά του τοπίου και της θέας της σαν αετοφωλιάς Βυζαντινής καστροπολιτείας. Αφού θαυμάσαμε την εκκλησία και την περιοχή του παλατιού πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ικανοποίηση για την υπέροχη ημέρα.


Την Τρίτη 8/5/2018 η Γ' Τάξη παρακολούθησε το ιδιαίτερα χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του Ιδρύματος Μυλωνά στο Μαρούσι.


Το σχολείο μας πραγματοποίησε την 4-5-2018 ολοήμερη εκδρομή σε Ηραίο - λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου - Λουτράκι. Αφού έγινε μια σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Ακραίας και Λιμενίας Ήρας, το σχολείο έφαγε και διασκέδασε στην υπέροχη τοποθεσία της Λίμνης Βουλιαγμένης Περαχώρας Λουτρακίου και το απόγευμα έκανε βόλτα στην πόλη του Λουτρακίου πριν επιστρέψει στον Πειραιά.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Αρχαίο θέατρο Δωδώνης : ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο" η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε από 28-4-2018 έως 30-4-2018 τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Ιωάννινα - Αρχαίο θέατρο Δωδώνης.
Ως δρώμενο κατά την επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο, οι μαθητές του Γ1 τμήματος παρουσίασαν το Γ' στάσιμο της "Ελένης" του Ευριπίδη. Στα πλαίσια της εκδρομής έγινε επίσης επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη καθώς και περίπατος στο Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια. Μαθητές και καθηγητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις μνήμες και τις εικόνες που αποκόμισαν από την όμορφη αυτή εκδρομή.


Την Δευτέρα 23/4/2018 η A' Τάξη παρακολούθησε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Πειράματα Φυσικής", το οποίο κίνησε το ζωηρό ενδιαφέρον μαθητών και συνοδών καθηγητών.

Την Δευτέρα 19/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Τάξης στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος - θεατρική παιδεία, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν και πρόβες του έργου " Η αυλή των θαυμάτων".

Την Τρίτη 6/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Tην Παρασκευή 23/2/2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διαδραστικού κινηματογράφου "Φωτόγραμμα" που αφορούσε τα εξής θέματα :

Α' Γυμνασίου : Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου"

Β' Γυμνασίου : "Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό"

Γ 'Γυμνασίου : "Ελλάδα : χώρα ποιητών και συγγραφέων"


Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα του Θόλου εικονική περιήγηση στους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά την όμορφη αυτή εμπειρία, ακολούθησε περίπατος στην μαρίνα του Φλοίσβου.

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε περίπατος του σχολείου μας στους χώρους του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος που συνδιάστηκε με αθλοπαιδιές.

Στις 6 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε αθλητική εκδρομή στο κέντρο του ΣΕΓΑΣ ( Πάρνηθα) με εξαιρετική επιτυχία.