2ο Γυμνάσιο Πειραιά

  
  
  


2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πυθαγόρα 22, 185 33 Πειραιά. Τηλ.: 210 4174561. Email: mail@2gym-peiraia.att.sch.gr

Σχολική ζωή


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18


Το 2ο Γυμνάσιο Πειραιά σας εύχεται καλό καλοκαίρι.
Το γραφείο του 2ου Γυμνασίου Πειραιά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα εξυπηρετεί κάθε Τρίτη 09:00 - 13:00.

Τα αποτελέσματα της Β' εξεταστικής αναρτήθηκαν 25 Ιουνίου στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου.

Η επίδοση των τελικών ελέγχων έγινε Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 11 π.μ. .

Τα αποτελέσματα των γραπτών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων ανακοινώθηκαν την Τρίτη 12 Ιουνίου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Διάκριση μαθητών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής Αριστοτέλης 2018 και το Διαγωνισμό Γυμνασίων "Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2018" ]


Την Τετάρτη 30 Μαΐου παρουσιάστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τα πολιτιστικά προγράμματα:

1. "Αρχαίο θέατρο Δωδώνης : ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο".

Υπεύθυνες καθηγήτριες : Παπάζογλου Αναστασία, διευθύντρια-Φιλόλογος και
Παπαλεκάκου Αγγελική, αναπλ. διευθύντρια, Φιλόλογος

2. "Στα βήματα του Σαββάτου", ταινία μικρού μήκους

Υπεύθυνος καθηγητής : Μπλόσκας Ευστάθιος, φιλόλογος

και το πρόγραμμα αγωγής υγείας :

"Του λαδιού και της Ελιάς : Δώρα υγείας και Χαράς"


Υπεύθυνη καθηγήτρια : Γασπαρινάτου Ιωάννα, καθηγήτρια Γερμανικών

Επίσης παρουσιάστηκαν ηχογραφημένα σε στούντιο τραγούδια από τη χορωδίας μας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Μαρούλη Λυδία, καθηγήτρια Μουσικής.


Την Τετάρτη 23 Μαΐου οι μαθητές που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης : Διαδραστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο» ήταν προσκεκλημένοι στο κανάλι 1 της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (90,4 FM), 9-10 π.μ. στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον κ. Νίκο Παρασκευά και την κ. Κωνσταντίνα Πετούση, συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες υλοποίησης του προγράμματος: Παπάζογλου Αναστασία, φιλόλογο Διευθύντρια , Παπαλεκάκου Αγγελική, φιλόλογο, Αναπλ. Διευθύντρια.

Την Τετάρτη 16 και την Δευτέρα 21 Μαΐου η Α' τάξη μαζί με την φιλόλογο του σχολείου μας κ. Παπαλεκάκου φύτευσε αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά στο χώρο των παλιών βρυσών θέλοντας να ομορφύνουν το διάλειμμα μας στο προαύλιο του σχολείου.

Την Δευτέρα 14-5-2018 η A' Τάξη παρακολούθησε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το ταξίδι των λέξεων" που αναφερόταν στην Γλώσσα και την χρήση της Τεχνολογίας στη μελέτη της.Ευχαριστούμε πολύ τον Δρ. Αθανάσιο Καρασίμο Γλωσσολόγο, ειδικό στην υπολογιστική γλωσσολογία καθώς και το Ίδρυμα Λασκαρίδη για την πρόσβαση που παρέχει σε αξιόλογα προγράμματα.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Του λαδιού και της Ελιάς : Δώρα υγείας και Χαράς" το σχολείο μας πραγματοποίησε στις 11-5-2018 ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Σπάρτη όπου επισκέφτηκε το Μουσείο Λαδιού και Ελιάς. Εκεί είχαμε μια ωραία περιγραφή του θέματος του Μουσείου με αναλυτικές πληροφορίες από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Γασπαρινάτου και σχόλια από την διευθύντριά μας κ. Παπάζογλου. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για τον κ. Μπαγιώκο Ιωάννη , υπάλληλο του Μουσείου, που μας εξέπληξε με τη βαθιά του γνώση και την εξαιρετική του ξενάγηση. Τον ευχαριστούμε θερμά και τον συγχαίρουμε για την ποιότητα της δουλειάς του.
Φεύγοντας από την Σπάρτη περάσαμε από τον καταπράσινο ανοιξιάτικο Μιστρά, όπου όλοι, μαθητές και καθηγητές, έμειναν έκθαμβοι από τις μυρωδιές της βρεγμένης από την βροχή πλούσιας βλάστησης, την ομορφιά του τοπίου και της θέας της σαν αετοφωλιάς Βυζαντινής καστροπολιτείας. Αφού θαυμάσαμε την εκκλησία και την περιοχή του παλατιού πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι ικανοποίηση για την υπέροχη ημέρα.
Την Τρίτη 8/5/2018 η Γ' Τάξη παρακολούθησε το ιδιαίτερα χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας του Ιδρύματος Μυλωνά στο Μαρούσι.


Το σχολείο μας πραγματοποίησε την 4-5-2018 ολοήμερη εκδρομή σε Ηραίο - λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου - Λουτράκι. Αφού έγινε μια σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού της Ακραίας και Λιμενίας Ήρας, το σχολείο έφαγε και διασκέδασε στην υπέροχη τοποθεσία της Λίμνης Βουλιαγμένης Περαχώρας Λουτρακίου και το απόγευμα έκανε βόλτα στην πόλη του Λουτρακίου πριν επιστρέψει στον Πειραιά.


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Αρχαίο θέατρο Δωδώνης : ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο" η Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησε από 28-4-2018 έως 30-4-2018 τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Ιωάννινα - Αρχαίο θέατρο Δωδώνης.
Ως δρώμενο κατά την επίσκεψη στο Αρχαίο θέατρο, οι μαθητές του Γ1 τμήματος παρουσίασαν το Γ' στάσιμο της "Ελένης" του Ευριπίδη. Στα πλαίσια της εκδρομής έγινε επίσης επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη καθώς και περίπατος στο Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια. Μαθητές και καθηγητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις μνήμες και τις εικόνες που αποκόμισαν από την όμορφη αυτή εκδρομή.


Την εβδομάδα 16 έως 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η θεματική βδομάδα του Γυμνασίου μας, με μεγάλη επιτυχία και με θέματα : τον σχολικό εκφοβισμό, τις έμφυλες ταυτότητες, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη διατροφή και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Στα πλαίσια αυτής, πέρα από συζητήσεις και εργασίες στις τάξεις, υπήρξαν :

1) Προγράμματα από το Τζάνειο Νοσοκομείο με θέματα α) Την σωστή διατροφή και β) το σχολείο ως κοινότητα.
2) Πρόγραμμα από το Σύλλογο Γυναικών Κερατσινίου για τα έμφυλα στερεότυπα.
3) Ενημέρωση από αξιωματικό της Τροχαίας Πειραιά σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
4) Προβολή ταινίας για την σωστή διατροφή.
5) Παράσταση από την θεατρική ομάδα του θεάτρου "Τόπος Αλλού" με τίτλο "Γιάννης Χ=xenos" με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν με πρόγραμμα τους καθώς και τις καθηγήτριες που είχαν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματός του.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πειραιά σας εύχονται καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.


Την Παρασκευή 23/3/2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 25ης Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Επίσης την ίδια μέρα και ώρα το σχολείο μας συμμετείχε σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη, στο Ν. Φάληρο.Την Κυριακή 25 Μαρτίου, το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση των σχολείων του Πειραιά , στις 12:30, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής μας εορτής.

Την Δευτέρα 19/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ' Τάξης στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος - θεατρική παιδεία, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν και πρόβες του έργου " Η αυλή των θαυμάτων".


Στις 9/3/2018 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Λεπτομέρειες στο αντίστοιχο τμήμα του ιστότοπού μας.


Την Τρίτη 6/3/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Tην Παρασκευή 23/2/2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του διαδραστικού κινηματογράφου "Φωτόγραμμα" και αφορούσε τα εξής θέματα :

Α' Γυμνασίου : Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου"

Β' Γυμνασίου : "Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό"

Γ 'Γυμνασίου : "Ελλάδα : χώρα ποιητών και συγγραφέων"Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 έγινε η επίδοση των ελέγχων και ενημέρωση γονέων για το Α' τετράμηνο του σχολικού έτους.


Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου εορτάσαμε τους Τρείς Ιεράρχες , προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών. Αναφορά στην προσφορά τους έγινε από τη θεολόγο του σχολείου μας κ. Χριστοπούλου, στο μάθημα των θρησκευτικών.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η ημέρα χαρακτηρίστηκε σχολική αργία και το σχολείο δεν λειτούργησε.
Ως δραστηριότητα στα πλαίσια του εορτασμού της, το σχολείο παρακολούθησε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου την πρωινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.Ας είναι το 2018, έτος υγείας, δημιουργίας και προσωπικής προόδου για τον καθένα μας.O σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Πειραιά σας εύχεται Kαλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, έτη πολλά και καλά.

Μαθητικές δραστηριότητες
Τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν 100 € στο πρόγραμμα "Make A Wish" για άπορα παιδιά και μάζεψαν σημαντικό όγκο τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Στις 15 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού όπου οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα του Θόλου εικονική περιήγηση στους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά την όμορφη αυτή εμπειρία, ακολούθησε περίπατος στην μαρίνα του Φλοίσβου.

Σχολικός περίπατος

Στις 23 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε περίπατος του σχολείου μας στους χώρους του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος που συνδυάστηκε με αθλοπαιδιές.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στη σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας τιμήθηκε η επέτειος των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973 και αναδείχθηκε το πάντα επίκαιρο μήνυμα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".


ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στη γιορτή της σημαίας παραδόθηκε το ιερό σύμβολο της πατρίδας μας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες μαθητές για να τη φέρουν με τιμή και σεβασμό. Επίσης απονεμήθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία για το σχολικό έτος 2016-17. Στη συνέχεια το σχολείο μας τίμησε το έπος του 1940 και το ΟΧΙ που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γής, μέσα από κείμενα, ποιήματα και δρώμενα που παρουσίασαν οι ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριές μας.